1 – Köşekbükü Mağarası
Mersin’de Anamur’da bulunur Köşekbükü Mağarası. Ovabaşı Köyü sınırlarında olan Köşekbükü Mağarası hem turistik bir gezi alanıdır hem de sağlık açısından ziyaretçi sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Mağaranın astıma iyi geldiği bilinmektedir. Mersin tatilinizde Köşekbükü Mağarası yakınındaki otellerin birinde konaklayarak bu 20.000 yıllık mağarayı kolaylıkla gezebilirsiniz.
2 – Anamur Çayı
Dragon Çayı üzerinde bulunan Dibek mevkisindeki mesire yerlerinde buz gibi suya girebilir, balık avlayabilir, tutamazsanız bile oradaki restorantlarda alabalık yiyebilirsiniz.
3-Mamure Kalesi
Mamure Kalesi Türkiye’nin güneyinde, Mersin’in Anamur ilçesinde kıyı boyu uzanan bir Orta Çağ kalesi. İçerisinde Restorant çalışmaları başlamıştır ve Kısa sürede Ziyaretçilerine hizmet sunacaktır.
4-Ilısu Şelalesi
Yüksek debili bir suya sahip olup 70 metre yükseklikten dökülerek inanılmaz bir görüntü oluşturur. Mersin’in Gülnar ilçesinde bulunan Ilısu Şelalesi aynı zamanda yazın bunaltıcı sıcaklarından kaçıp yanına gelenleri serin havasında keyiflendiriyor. Bir şey daha vardır ki bu manzara fotoğraf karelerinde her ziyaretçisi tarafından ölümsüzleştirilmiştir. Sadece suların seslerini duymak bile ruhunuzu dinlendirmek için yetecektir; fakat bununla yetinmeyerek merakla çevreyi keşfetmeye başlarken bulacaksınız kendinizi.
5-Yerköprü Şelalesi
Mut-Gülnar- Ermenek Üçgeninde Yer Alan, Bir Doğa Harikası Olan Yerköprü Şelalesi, Mut-Ermenek Güzergahından 5 Km. Kadar Gidildikten Sonra Şelaleye Gelinir. Toros Dağlarının Derinliklerinde Yer Alan Ve Milli Parklar Kanunu Çerçevesinde Tabiat Anıtı Kapsamına Alınan Ender Güzellikteki Şelale, Adeta Saklı Bir Cenneti Andırıyor.
6-Zeyne Türbesi
Büyük bir bahçe içerisinde bulunan Zeyne Türbesi, Mersin’in Mut ilçesine bağlı olan Zeyne Kasabası’nda bulunmaktadır. Mersin’e özel aracınızla seyahat edecekseniz eğer hem Zeyne Türbesi’ni hem de Hazreti Mikdat Camii’ni ve Donuktaş Anıtı’nı kolaylıkla ziyaret etme fırsatını yakalayabilirsiniz.
7-Dağpazarı Kilisesi
Dağpazarı Kilisesi Mersin’e tatil için gelen turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Dilerseniz siz de tatilinize bu kiliseyi dahil edebilirsiniz. Kilise, özellikle tarih severlerin dikkatini çekmektedir.
8-Akçakıl koyu
Bir tatilden lüks yerine sadelik, hareketli bir gece hayatı yerine sessizlik isteyenlerdenseniz eğer, Akçakıl Koyu’na bir tatil yapmayı planlayabilirsiniz. Huzuru ve sakinliğiyle dinlendirici bir bölge olan Akçalık Koyu, Mersin-Taşucu’nda bulunuyor. Silifke’nin sınırları içerisindeki bu tabiat güzelliği ilçe merkezine sadece 12 kilometre uzaklıkta. Taşucu’na ise 3 kilometrelik bir mesafede bulunuyor.
9-Olba Antik Kenti
Mersin tarihi kalıntılarıyla, doğal güzellikleriyle ve tarihi kalıntılarıyla en çok tercih edilen tatil ve gezi bölgelerinden biridir. Eğer Mersin’e bir seyahat düşünüyorsanız önce Mersin’in gezilecek yerlerinin bir listesini oluşturmalısınız. Gezi listenize; Silifke Kalesi, Gözne Kalesi, Limonlu Çayı, Anamur Çayı, Mamure Kalesi, Mezgit Kalesi, Uzuncaburç Kalıntıları ve Ilısu Şelalesi’ni ekleyebilirsiniz.
10-Uzuncaburç Kalıntıları
Türkiye’nin birbirinden güzel şehirleri arasında yer alır Mersin. Tarihiyle, doğasıyla ve lezzetleriyle… Misafirlerine tüm güzel yüzünü gösteren Mersin gezinizde ziyaret etmeniz gereken çok yer var.
11-Mezgit Kale
Mersin Silifke’nin Türkmenuşağı Köyü’nde bulunan Mezgit Kalesi, aslında bir kale değil Korkusuz Kral olarak bilinen bir Kralın anıt mezarıdır. Silifke gezi listenize ekleyeceğiniz Mezgit Kalesi, günümüze kale gibi salam geldiği için kale olarak isimlendirdiği bilinmektedir.
12-Limonlu Çayı
Aksıfat ve Eldilek derelerinin birleşiminden doğar Limonlu Çayı. Mersin-Erdemli’de gizlenmiş olan Limonlu Çayı çevresindeki otellerin veya pansiyonların birinde konaklayarak unutamayacağınız bir yolculuğa başlayabilirsiniz.
Geziniz sırasında Limonlu Çayı’nda yemek yiyip doğayı dinleyeceğiniz tesislerde bulunuyor. Çayın uzunluğu 130 kilometreyi bulur. Doğanın içinde muhteşem bir alanda kendini gösteren Limonlu Çayı’na Uzuncaburç yönünden gidip Kızılgeçit Köyü’nden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
13-Kanlıdivane
Mersin’in tarihi alanlarından biri olan Kanlıdivane, antik bir kent özelliği taşımaktadır. İlginç bir antik kent olan Kanlıdivane, Olba krallığının bir kentidir. Mersin-Erdemli’deki tatilinizde Kanlıdivane yakınındaki otellerin veya pansiyonların birinde konaklamayı tercih edebilirsiniz. Böylelikle hem bu antik kenti kolaylıkla ziyaret edebilir hem de diğer doğal ve tarihi alanları gezme fırsatı yakalayabilirsiniz.
14-Kayacı Vadisi
Kayacı Vadisi benzersiz manzarasıyla misafirlerini dinlendiren, huzur veren bir atmosfere sahip… Mersin’in Erdemli ilçesindeki bu doğal güzellik Limonlu Çayı’nın tüm görkemini de gözler önüne serer ve şehrin zengin coğrafyasının bir parçasıdır aynı zamanda.
15-Tarsus Şelalesi
Mersin-Tarsus’ta bulunan Tarsus Şelalesi, bir mesire yeri özelliği taşır. Tam bir dinlenme ve doğayla iç içe olmak için çekici bir yer olan Tarsus Şelalesi yakınındaki otellerin veya pansiyonların birinde konaklayarak harika zamanlar geçirebilirsiniz.
Çevresinde keşfedilmeyi bekleyen güzelliklere şahit oldukça doğaya hakim olduğunuzu hissedeceksiniz. Bu mesire alanında ister tek başınıza ister sevdiklerinizle birlikte muhteşem vakitler yaşayabilirsiniz.
16-Belenkeşlik Kalesi (Kız Kalesi)
Mersin, bir tatile sadece tabiat güzelliklerini değil, kalelerini, camilerini, kiliselerini ve diğer tüm tarihi kalıntılarını da dahil ediyor. Mersin’de tatil planlarınız varsa şehrin sağlam yapıları arasındaki Belenkeşlik Kalesi’ni gezmenizi öneririz. Belenkeşlik Kalesi, şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Soğucak Yaylası’nda yer almaktadır. Yapımı sırasında kesme blok taşlar kullanılmış olup, dikdörtgen bir mimariye sahiptir.
17-Hz. Mikdat Camii
6 minaresiyle ünlü olan tek cami Sultanahmet Camii olarak bilinir çoğu zaman. Fakat 6 minareye sahip iki cami daha bulunuyor. Biri Adana’da, diğeri ise Mersin’dedir.
18-Cennet ve Cehennem Mağaraları
Cennet ve Cehennem Çökükleri veya Cennet ve Cehennem Obrukları, Silifke – Narlıkuyu yakınlarında bulunan, doğal yollarla oluşmuş, tarihi ve turistik ilgi çeken, çok derin mağaralardır. Cennet Çöküğü ve Cehennem Çukuru olarak adlandırılmaktadır.
Facebook Yorumları
Disqus Yorumları